Priroda učiteljica života


Što je drugo osim prirode najbliže Istini?

Kad sam okružena prirodom najbliže sam dijelu sebe koji je stvaran, čvrst, miran i nepromjenjiv. Ta granica s Istinom je najtanja i najslabija upravo u turbulentnim vremenima kad je sadašnjost i budućnost neizvjesna, kad se ruše svjetovi mog uma, kad se nema za što uhvatiti.

Tada shvaćam da nikad ništa nije bilo izvjesno, da um nikad nije bio izvjestan. Tada najlakše vidim (osjećam) ono u meni što je tiho, stabilno, čvrsto i stvarno. Tada se Istina otkiva najlakše.

Priroda je izvanredno sredstvo, učiteljica i put do Istine u svima nama. Dok hodam prirodom osjećam korak, kamen, zemlju, lišće pod nogama. Osjećam blagi povjetarac ili oštar vjetar na licu, na listu, na proplanku. Osjećam crkut ptice u letu ili na grani. Osjećam toplinu sunca, zoru ili sunčev zalazak. Osjećam važnost sjene u vrućini. Osjećam hladnoću rijeke, miris proljeća, oštre zime, jesenje vlage ili sušnog ljeta. Osjećam svaki pogled na stablo, na kamen, na rijeku, na more. Osjećam mir jezera, turbulentnost brzaka i snagu rijeke.

Priroda me podržava u svemu što osjećam i otkriva mi toliko novih osjećaja. Ali mi naglašava da je od svih osjećaja upravo tišina platno kojeg se treba držati. Jer bez platna ne mogu se iscrtati svi osjećaji koje pruža život na ovoj Zemlji. Zato je priroda moja učiteljica i prijateljica. Zato rad s prirodom i za prirodu ima za mene smisao i pruža mi radost. Zato u ovim vremenima mnogi traže utjehu Majke Prirode. Jer nam Majka pomaže da osjećamo sebe i kada osjetimo sebe gura nas da sve predamo u ruke Oca.

Tišina nije dosada, tišina je podloga života.

Namaste.🙏

Danit – Naturaleza

2 misli o “Priroda učiteljica života

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.