Ma KAKI, nema šanse


Jednom sam ga probala zelenog i to je bila velika pogreška. Nakon toga nije mi palo na pamet da ga ikad više uberem.

Ali kako mi sada raste u vrtu vrijeme je da ga (ili možda sebe?) pomilujem i razriješim kazne.

Photo by Lajka

Mada se bere tijekom prosinca ja sam ih ubrala nekoliko danas. Nisu još dovoljno mekani i moram ih čuvati dok kora ne postane gotovo prozirna, dok potpuno ne omekšaju i postanu gotovo kašasti. Tada mu meso postaje slatko i sočno jer se smanjuje razina tanina zbog kojeg imaju trpak okus. Zovu ga i japanska jabuka. A prevedeno s japanskog njegovo ime značilo bi božanski plod.

Saznala sam danas da je odličan kao dodatak u smoothieju, kao pekmez, puding i da je krcat željezom.
A izgled krošnje s ovim krupnim žutonarančastim plodovima u ovo skoro već zimsko doba, kada su stabla uglavnom već izgubila lišće.. ma, predivnoća najpredivnija!

Photo by Lajka

Nego da li ga vi konzumirate i u kojem obliku?
Ili možda ima koji padobranac poput mene da ga nikad nije ni probao?

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.